به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده،نمایشهایی از هما جدیکار، بهروز غریبپور، افسانه زمانی، فریبا دلیری، آرش شریفزاده، احسان صانعی و زهرا بکتاش در بخش «میهمان» این رویداد هنری اجرا میشوند.
نمایش «دختری که پدرش را باد برد» با طراحی، نویسندگی و کارگردانی هما جدیکار از جمله نمایشهایی است که در این بخش به صحنه میرود.
این اثر با کمک آواها، بازیها و ترانههای اجتماعی به نقد مشکلات جامعه میپردازد تا فضای سنگین زندگی روزمره را از یکنواختی و خشکی نجات دهد و از رنج توانفرسای انسانهای سختکوش بکاهد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: حاجی به دلیل اختلاسهایی که انجام داده از انسانیت تهی گشته و به راحتی با باد از روی زمین بلند میشود. حاجی سه ماه است که از دست ماموران فرار کرده و در این مدت مبارک، نوکرحاجی، دل دختر حاجی را بدست آورده و میخواهد با دختر ازدواج کند. سر سفره عقد، ناگهان حاجی از آسمان به زمین میافتد و بازجو او را دستگیر میکند اما...
تکنیک اجرایی نمایش تلفیقی است و به مدت ۶۰ دقیقه به صحنه میرود.
مریم ایرانمنش، امیرحسین انصافی، امیرمحمد انصافی و حامی علیزاده بازیدهنده عروسک هستند.
استفاده خلاقانه از اشیا در «ترنج»
«ترنج» نمایشی به کارگردانی افسانه زمانی است که به مدت ۵۰ دقیقه برای مخاطب کودک و نوجوان به صحنه میرود.
ایده کلی این نمایش براساس روایت قصهها و افسانههای ایرانی به کمک شیوههای نمایش ایرانی، ایده بازیهای کودکان و استفاده از تئاتر اشیا شکل گرفته است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده، میهمانی شلوغ و پرهیاهو در عمارتی برپا است. ترنج دلخور است که چرا هنوز اجازه ورود به میهمانی ندارد، او به سراغ وسایل خانم جون میرود و...
نمایشنامه «ترنج» توسط افسانه زمانی و نسرین خنجری نوشته شده است.
بهناز بستاندوست، مریم آشوری، مهرنوش شریعتی، مرضیه نادری، بارسین سلیمانی و پرنیا اصغرزاده بازیگران نمایش محسوب میشوند.
اثری از رولد دال در جشنواره تئاترعروسکی
نمایش «چارلی و کارخانه شکلاتسازی» با تکنیک تلفیقی به کارگردانی فریبا دلیری به مدت ۷۰ دقیقه به صحنه میرود.
نمایشنامه براساس رمانی به همین نام از رولد دال توسط هادی حسنعلی و فریبا دلیری نوشته شده است.
در خلاصه این نمایش آمده، چارلی قهرمان داستان ما، پسری مهربان، شجاع و راستگو است که میخواهد خود را برای هیجانانگیزترین ماجرای زندگیاش آماده کند.
مهبد فیضی، آوا ناصریمهر، پیرایه پیروزنیا، احسان سامانیمنش و شیرین کاشفی بازیدهندگان عروسک هستند.
آرش صادقیانحقیقی، آرین ناصریمهر، شیرین کاشفی، محمود صامت، محیا نمازی، امیررضا جدیدی، پدرام زنجانی، هلیا نصرالهی، محمدرضا اصغری و سورنا نجفی بازیگران نمایش هستند.
بازیگران ویدیو نوید فرحمرزی، روشنک کریمی، مینووش رحیمیان و امیرمحمد انصافی هستند.
اجرای «قصه بخت» داوود فتحعلیبیگی
نمایش «قصه بخت» با حضور چهار گروه معلولین پرتوان کشور نابینا، ناشنوا، جسمی حرکتی و کمتوان ذهنی به مدت ۴۵ دقیقه برای مخاطب بزرگسال با تکنیک سایه اجرا میشود.
در خلاصه داستان نمایش آمده: قلی بعد از مرگ پدرش تمام ارثیهاش را به باد میدهد. وقتی به فلاکت میافتد تصمیم میگیرد به دنبال بختش رفته و او را بیدار کند. در مسیر رسیدن به بختش با شیری مریض، درختی ضعیف و پادشاهی بیبخار آشنا میشود و هر یک از آنها از او میخواهند از بختش چارهای برای مشکل آنها جویا شود. قلی در آخر داستان توسط شیر خورده میشود زیرا درمان شیر خوردن مخ احمقترین آدم بوده است و قلی ثابت کرد که با از دست دادن فرصتهایش انسانی احمق است.
نمایشنامه نوشته داوود فتحعلیبیگی است و طراحی و کارگردانی آن را احسان صانعی و زهرا بکتاش بر عهده دارند.
بازیگر «قصه بخت» محمد شیخیان و عاطفه آقاپور، زهره گرامی، زهرا عربلو، زینب میرنیام، زهرا کیوانداریان و احسان صانعی بازیدهنده عروسک محسوب میشوند.
علیرضا احمدیان، پریسا نصیری و مهدی الصاق صداپیشه کارند.
"بچه غولی" که لالایی مادران را میدزد
نمایش «دزد لالاییها» به مدت ۶۰ دقیقه با تکنیک اجرایی تلفیقی اجرا خواهد شد.
نویسنده نمایشنامه بهرام جلالیپور و طراح وکارگردان آرش شریفزاده است.
تارا حیدری، عاطفه بحرالعلومطباطبایی، آرزو رونقی، شیوا شریعتزاده و ریحانه مطهری بازیدهندگان عروسک هستند.
احمد خیرآبادی، میترا شجاعی، میلاد رمضانی، پرویز حاجیزاده، حامد نظامی، امین محمودی، نیره حاجیان و نگار تقویراد نیز بازیگران نمایشند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: بچه غولی ۸هزار ساله به نام لولو شبها خواب بد میبیند و قادر نیست بدون مکیدن شیشه شیر و شنیدن لالایی بخوابد. به همین دلیل لالاییهای مادران را از سراسر دنیا میدزد و موجب میشود مادرها صدای خود را از دست بدهند.
«خیام» میهمان ویژه جشنواره تئاترعروسکی
اپرای عروسکی «خیام» با پژوهشگری، نویسندگی، طراحی و کارگردانی بهروز غریبپور در تالار فردوسی به صحنه میرود.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: خیام، در این زمانه پر آشوب که قدرتمندان و آنانی که دین را بهانه کسب جاه و جایگاه کردهاند، میکوشد به موازات خلق تقویم جلالی که روی دیگر آن کشف عظمت کائنات است مردمان را به عشق به زندگی، عشق و شادمانی بیترس از خدا و خداباوری عاشقانه دعوت میکند. او فانی بودن و بیدوام بودن ثروت، مکنت و قدرت را بشارت میدهد.
خیام اگر ز باده مستی خوش باش/ با لاله رخی اگر نشستی خوش باش/ چون آخر کار نیست خواهی بودن/ انگار که نیستی چو هستی خوش باش
مریم اقبالی، علی پاکدست، علی ابوالخیریان، مرجان احمدی، مرضیه سرمشقی، نسیم امیرخسرو، هانی حسینی، سارا اقبال، مرضیه نادری، سحر کاظمی، مریم رحمانی، مهرنوش صادقیان، ثمین جوادزاده زاهدانی، رویا الماسی مهر، صدف بیگدلی، الهام وفایی، زینب اشرفزاده، مهرنوش خالقی و ساحل صفا بازیدهندگان عروسک نمایشند.
محمد معتمدی، اسحاق انور، وحید تاج، رها یوسفی، مهدی امامی، مهرداد ناصحی، حامد فقیهی، محمد فرزین ذوالقدر، شاهو عندلیبی، پیام رضائی، بهرنگ عجم، هادی فیض آبادی، رحمان تک دهقان، روشنک کی منش، سارا زارع، فربد خانی زاده و اسماعیل الله دادیان آواگران هستند.
گزارش اجراهای روز نخست هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی
"آنتیگونه" و راز گنجور در اولین روز جشنواره عروسکی
در نخستین روز از هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی (تهران مبارک) ۱۶ اثر ایرانی و خارجی اجرا میشود.
در اولین روز جشنواره (پنجشنبه یکم شهریور ماه) ۹ نمایش در بخش صحنهای حضور دارند و در محوطه تئاتر شهر و محوطه خانه هنرمندان هم هفت نمایش میزبان مخاطبان میشوند.
در این روز، مجموعه تئاتر شهر با چهار نمایش میزبان مخاطبان است. سالن اصلی این مجموعه در یک نوبت میزبان نمایش «اسرار کتاب قرمز» به نویسندگی و کارگردانی عادل بزدوده میشود. این نمایش مختص مخاطب کودک و نوجوان و خانواده آماده شده است و ساعت ۲۱ با مدت زمان ۷۰دقیقه روی صحنه میرود.
دیگر نمایش مختص کودک و نوجوان و خانواده که در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود، «چمدان عجیب» نوشته سولماز رحیمزاده و با طراحی و کارگردانی حمیدرضا ذوالفقاری است که در دو نوبت ۱۸ و ۲۰:۱۵ در سالن سایه روی صحنه میرود. مدت زمان این اجرا ۴۰دقیقه است.
اما در روز نخست جشنواره، سالن چهارسو، میزبان نمایش «منو نمیبره» به نویسندگی، کارگردانی و طراحی زهرا صبری میشود. این نمایش که مختص مخاطب بزرگسال آماده شده است، در دو نوبت ۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ و با مدتزمان شصت دقیقه روی صحنه میرود.
همچنین پلاتو اجرای مجموعه تئاتر شهر میزبان یک نمایش از بخش تازه جشنواره میشود. نمایش «زنگ تفریح ما» به نویسندگی، کارگردانی و طراحی فاطمه سلجوقی که در بخش تجربه حضور دارد، در دو نوبت؛ ۱۶:۳۰ و ۱۹ روی صحنه میرود. مدتزمان اجرای این نمایش ۱۵ دقیقه است.
تالار هنر روز پنجشنبه؛ یکم شهریورماه در دو نوبت، ۱۷ و ۱۹ برای آخرینبار میزبان نمایش کودک و نوجوان «چارلی و کارخانه شکلاتسازی» به نویسندگی مشترک هادی حسنعلی و فریبا دلیری و کارگردانی فریبا دلیری میشود. این نمایش که اجرای عمومی خود را دقیقا قبل از آغاز جشنواره به اتمام رسانده بود، در بخش مهمان این دوره از جشنواره حضور دارد و با مدتزمان هفتاد دقیقه روی صحنه میرود.
اما دیگر سالن اختصاصی کودک و نوجوان؛ یعنی تالار گلستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با نمایش «راز گنجور» نوشته ثمین زاهدانی و با کارگردانی مشترک هانی حسینی و مرضیه نادری میزبان مخاطبان است. این نمایش پنجاه دقیقهای در دو نوبت ۱۷:۳۰ و ۲۰:۳۰ مختص کودک و نوجوان و خانواده روی صحنه میرود.
تنها نمایش صحنهای که در بخش بینالملل روی صحنه میرود، «سیه موی و جلالی» با نویسندگی و کارگردان محمد آیریک است که از کشور افغانستان در این دوره از جشنواره حضور پیدا کرده است و در دو نوبت؛ ۱۸ و ۲۰ در تالار "حافظ" میزبان مخاطبان میشود. مدتزمان اجرای این نمایش که مختص مخاطب بزرگسال آمده شده، ۶۰ دقیقه است.
سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان در روز نخست جشنواره میزبان دو نمایش از بخش تجربه میشود که در کنار هم در دو نوبت، ۱۷ و ۱۹ اجرا میشوند.
ابتدا نمایش «آنتیگونه» با طراحی و کارگردانی امید اکبری که مختص مخاطب بزرگسال آماده شده است، با مدت زمان۲۰ دقیقه اجرا میشود.
سپس نمایش «سیا» با طراحی، نویسندگی و کارگردانی سایه سیروانی که همچون «آنتیگونه» مختص مخاطبان بزرگسال است بهمدت ۸ دقیقه روی صحنه میرود.
اما این اجراهای صحنهای تنها برنامههای جشنواره تئاتر عروسکی در روز نخست جشنواره نیستند و در این ایام شاهد اجراهای متنوعی در محوطه تئاتر شهر، محوطه خانه هنرمندان و حتی سالن انتظار تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر هم هستیم.
در روز نخست جشنواره و از ساعت ۲۰:۳۰ نمایش «نخ های شمارششده» با طراحی و کارگردانی افشین قاسمی در سالن انتظار تالار اصلی اجرا میشود. مدتزمان اجرای این نمایش که برای مخاطب بزرگسال مناسب تشخیص داده شده، ۱۲ دقیقه است.
اما در محوطه تئاتر شهر فارغ از اجرای نمایش «عروسکهای غولپیکر» به کارگردانی حامد زارعان که در ایام جشنواره در این مکان اجرا میشود، این محوطه هر روز از ساعت ۱۸ میزبان سایر نمایشهای بخش فضای باز هم میشود.
ساعت ۱۸، «یک سفر رویایی» نوشته ابوالفضل ورمزیار و حامد زارعان و با کارگردانی حامد زارعان با مدتزمان ۲۵ دقیقه اجرا میشود. این نمایش که از تهران در جشنواره حضور دارد، برای تمام اعضای خانواده و سنین مختلف، مناسب است.
سپس از ساعت ۱۸:۳۰ نمایش «راز آفرینش مبارک» نوشته امیرحسین انصافی و با کارگردانی ریحانه باغبادی با مدتزمان سی دقیقه اجرا میشود. این نمایش که از تهران در جشنواره حضور دارد، هم برای تمام مخاطبان مناسب است.
بعد از «راز آفرینش مبارک»، «بالاجاتکه» با طراحی و کارگردانی مهدی صالحیار ساعت ۱۹ و به مدت ۲۰ دقیقه اجرا میشود. این نمایش که از تبریز در جشنواره حضور دارد هم برای تمام اعضای خانواده میتواند جذابیت داشته باشد.
ساعت ۲۰:۱۰ اجرای نمایش «زال وسیمرغ» با کارگردانی سعید ذبیحی که محصول مشترک ایران و کردستان عراق است، در محوطه تئاتر شهر اجرا میشود. این نمایش که بر اساس داستانهای شاهنامه، آماده شده است، با مدتزمان ۲۵ دقیقه اجرا میشود و این اثر هم به گروه سنی خاصی تعلق ندارد.
اجرای نمایش «گلینا (دریاییها)» با نویسندگی و کارگردانی محمد مظفری که از ساعت ۲۰:۴۵ و با مدتزمان ۲۵ دقیقه اجرا میشود، پایانبخش اجراهای فضای باز محوطه تئاتر شهر است. این نمایش که از شهر گناوه در جشنواره شرکت کرده است، برای تمام اعضای خانواده و سنین مختلف، مناسب است.
البته نمایش «دریاییها» اثر محمد مظفری پیش از آنکه در محوطه تئاتر شهر اجرا شود، ساعت ۱۸:۳۰ در محوطه خانه هنرمندان که در ایام جشنواره هر روز میزبان دو نمایش از بخش فضای باز است، میزبان مخاطبان میشود.
سپس ساعت ۱۹ نمایش «بارگاه سلیم خان» با نویسندگی و کارگردانی مشترک شهرزاد مبرهن و سیاوش ستاری با مدتزمان چهل دقیقه در محوطه خانه هنرمندان اجرا میشود این نمایش که از شهر لاهیجان در جشنواره حضور دارد، برای تمام اعضای خانواده مناسب تشخیص داده شده است.
«کاسهگردان» و «بالاجا تکه» در فضای باز اجرا میشوند
دو نمایش «کاسهگردان» و «بالاجا تکه» به نمایشهای بخش فضای باز هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران ـ مبارک اضافه شدند و هر دو نمایش در محوطه باز مجموعه تئاترشهر میزبان مخاطبان میشوند.
نمایش «کاسهگردان» کاری از مهدی حبیبی با تکنیک میلهای به مدت ۲۰ دقیقه اجرا خواهدشد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده، در آخرین روز از فصل پاییز مردهای آبادی کاسههای خالی خود را در دست گرفته و طبق رسم و آیین قدیمی به روستاهای مجاور رفته و نوید آمدن زمستان را میدهند.
طراحی و ساخت عروسک این نمایش را طیبه آنجدانی به عهده داشته است. نرگس خاککار، آرمان اکبری، حامد زنگنه، مهدی زنگنه و مهدی حبیبی بازیدهندگان نمایشند..
تکمگردانی کودکان
طراح و کارگردان نمایش «بالاجا تکه» مهدی صالحیار است.
این نمایش به مدت ۲۰ دقیقه برای مخاطب بزرگسال اجرا میشود.
در خلاصه داستان نمایش آمده، تکم عروسک سنتی و بومی منطقه آذربایجان است، تکمگردان آن را پیش از بهار و در پایان زمستان به خیابانها میآورد و نمایش اجرا میکند. این بار کودکان میخواهند با تکمگردانی و اجرای آن به صورت فرمیک، نوروزخوانی آذربایجان را نشان داده و عید را جشن بگیرند.
حسن خدمتی بازیدهنده عروسک و محمد کهنسال بازیگر نمایش هستند.
هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار میشود. شادپیمایی این دوره از جشنواره امروز چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در مجموعه فرهنگی گردشگری عباسآباد (بوستان آب و آتش) برگزار میشود و همه افراد و خانوادهها از طیفهای مختلف برای حضور در این جشن شادی دعوت شدهاند. تنها شرط حضور در این جشن، همراه داشتن عروسک است.
نظر شما